Vær opmærksom på at dette site ligger på en testserver og linket må derfor ikke publiseres til offentligeheden.
Kontakt information: Christine, - crj@sunrise.dk,

Sikre drinks til nytårsaften

– disse festlige drinks er lette og hurtige at lave

Nytårsaften er for de flestes vedkommende ensbetydende med travlhed i køkkenet. Der skal laves flere retter mad, dækkes bord, pyntes op osv. Og hvad med drinks? Vi har samlet en række opskrifter, der egner sig rigtig godt til nytårsaften. De er først og fremmest festlige, og så er opskrifterne enkle og hurtige at lave.

Til velkomst er der nogle, der egner sig bedre end andre. De kan også sagtens nydes på andre tidspunkter.

 

1. Bellini

INGREDIENSER

  • 10 cl Laurent-Perrier Champagne (Du kan benytte både Brut eller Demi-sec champagne i denne drink.)
  • 5 cl Ferskenpuré

 

FREMGANGSMÅDE

Hæld ingredienserne i et koldt champagneglas, rør meget forsigtigt rundt for ikke at gøre drinken flad og server.

 

2. Kir Royal

INGREDIENSER

  • 10 cl Laurent-Perrier Champagne (Du kan benytte både Brut eller Demi-sec champagne i denne drink.)
  • 1 cl Créme de Cassis (Solbærlikør)

 

FREMGANGSMÅDE

Hæld ingredienserne i et højt champagneglas, rør meget forsigtigt rundt for ikke at gøre drinken flad og server.

Ønsker man at lege lidt med smagen, så kan solbærlikøren erstattes af fx hindbær- eller brombærlikør eller sirup.

 

3. CHAMPAGNE COCKTAIL

INGREDIENSER

  • 2 cl  Remy Martin Cognac
  • 1 tsk Rørsukker (eller en sukkerknald)
  • 2 ml Angustora
  • 12 cl Laurent-Perrier Champagne (Du kan benytte både Brut eller Demi-sec champagne i denne drink.)

 

FREMGANGSMÅDE

Kom en sukkerknald i et højt champagneglas og tilsæt 2 ml (ca. 3 tre dråber) Angustora.
Tilsæt så 2 cl Remy Martin Cognac og når gæsterne kommer, toppes op med Laurent–Perrier La Cuvée champagne.

 

4. French 75

INGREDIENSER

  • 10 cl Laurent-Perrier Champagne (Du kan benytte både Brut eller Demi-sec champagne i denne drink.)
  • 4 cl Hendrick’s Gin
  • 0,5 cl Rose’s Sugar Cane
  • 1,5 cl Friskpresset Citronsaft
  • 1 skive Citron
  • Isterninger

 

FREMGANGSMÅDE

Fyld en shaker med is og tilsæt alle ingredienser undtagen champagnen. Ryst i godt 10 sekunder og si over i et champagneglas.
Top op med champagnen, pynt med en lille skive citron og server straks.

6. APEROL SPRITZ

Den flotte, orange farve og den dejligt forfriskende bittersøde smag, der blandt andet stammer fra appelsiner, urter og rabarber, har gjort denne italienske aperitif til en favorit i adskillige lande verden over.

INGREDIENSER

  • 5 cl Aperol
  • 5 cl Prosecco
  • 1 cl Danskvand
  • 2 skiver Appelsin

 

FREMGANGSMÅDE

Tilsæt først 5 cl Prosecco og 5 cl Aperol, og top op med 1 cl danskvand. Rør let rundt, pynt med et par halve appelsinskiver og server.

 

7. COINTREAU FIZZ

En herlig frisk og let cocktail, der består af blot tre dele – Cointreau, friskpresset limesaft og danskvand. I sig selv meget velsmagende, frisk, og let, men det geniale ved Cointreau Fizz er fleksibiliteten, for man kan smage den til med et utal af forskellige krydderier, frugter, grøntsager eller krydderurter. Prøv fx med friske hindbær evt. sammen med lakridspulver, med agurk og basilikum, jordbær og mynte, appelsin og kanel eller friske brombær. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænsen. Server frugt, urter og krydderier i små skåle, så dine gæster selv kan eksperimentere sig frem til deres yndlingstwist.

INGREDIENSER

  • 5 cl Cointreau
  • 2 cl Friskpresset limesaft
  • 10 cl Danskvand
  • 1 skive Citron eller lime
  • Isterninger

 

FREMGANGSMÅDE

Fyld et glas med isterninger, tilsæt 5 cl Cointreau, 2 cl friskpresset limesaft og top op med 10 cl danskvand. Pynt med en skive citron og/eller lime.

Twist din drink yderligere og byt citron og lime ud med fx hindbær, jordbær, passionsfrugt eller agurk. Det er kun fantasien, der sætter grænsen ved denne drink.

 

8. COSMOPOLITAN

En Cosmopolitan ser meget attraktiv og varm ud. Det er en original cocktail, stærk og blød på samme tid, utrolig forfriskende og tørstslukkende takket være syrligheden fra tranebær og citronjuice. Renheden og neutraliteten fra vodkaen gør, at aromaerne fra tranebær og citrus kommer til deres ret. Det er den perfekte balance mellem smagen af alkohol, sukker og forskellige syrlige frugter. Hemmeligheden bag denne cocktail er at tilføje akkurat den mængde tranebærjuice, der skal til, for at drinken kun lige bliver farvet pink.

INGREDIENSER

  • 2 cl  Cointreau
  • 4 cl Vodka
  • 4 cl Tranebær
  • 2 cl Friskpresset limesaft

 

FREMGANGSMÅDE

Tilsæt 2 cl Cointreau, 4 cl vodka, 4 cl tranebærjuice. 2 cl friskpresset limesaft i en shaker med is og ryst.

Si indholdet over i et martiniglas, klem appelsinskal, så olierne sprøjter ud over drinken og server.

 

9. STRAWBERRY DAIQUIRI

Fordelen ved denne drink er, at alle ingredienserne skal hældes i blenderen og nogle sekunder senere er den klar til servering. Den flotte røde farve og den søde jordbærsmag gør den til et sikkert hit.

INGREDIENSER

  • 4 stk Jordbær
  • 2 cl  Rose’s Strawberry
  • 4 cl Lys rom
  • 2 cl Rose’s lime
  • 1 cl Rose’s Sugar Cane

 

FREMGANGSMÅDE

Tilsæt 4 stk. jordbær, 2 cl Rose’s Strawberry, 2 cl lys rom, 2 cl Rose’s lime. 1 cl Rose’s Sugar Cane i en blender og kør til konsistensen er cremet som ved slush ice.

Hæld over i vinglas med sugerør og server straks.

(Har du ikke friske jordbær, kan du bruge frosne i stedet. I så fald brug et par isterninger mindre.)

 

10. BRANDBIL

Brandbilen er en all time favorit. Den smager sødt og har en flot, rød farve.

INGREDIENSER

  • 2 cl Jägermeister
  • 8 cl Rød sodavand

 

FREMGANGSMÅDE

Fyld et højt glas halvt med is, tilsæt 2 cl Jägermeister og 8 cl rød sodavand, og server.

Tilføj 2 cl vodka, og du har en brandbil med udrykning.

 

11. SHIRLEY TEMPLE – ALKOHOLFRI

Man behøver ikke indtage alkohol for at kunne nyde en festlig drink. Det er Shirley Temple fx et eksempel på.

Tilsæt 2 cl Rose’s Grenadine, 2 cl friskpresset limejuice og 8 cl ginger ale i et glas med is og rør til sidst let rundt.

Hæld alle ingredienserne i et glas med is, rør rundt og server.

Gå til huskeliste