Vær opmærksom på at dette site ligger på en testserver og linket må derfor ikke publiseres til offentligeheden.
Kontakt information: Christine, - crj@sunrise.dk,

Rose's Cordial Mixers - klar til brug i drinks

Rose’s Lime – en uundværlig del af et barskab

Der findes stort set ikke en bar, café eller restaurant, hvor de ikke har Rose’s Lime stående i baren. Og det er der en ganske god forklaring på. Rose’s Lime er nemlig en uundværlig ingrediens for bartenderen, når han skal lave en god drink eller cocktail. Siden den første flaske blev tappet, er sortimentet udvidet, så der i dag findes i alt syv varianter på det danske marked. Rose’s-mikserne er kendt verden over for frisk smag, høj kvalitet og utallige anvendelsesmuligheder. Det er også grunden til, at man kan købe Rose’s-varianterne i flere end 130 lande verden over.

Rose’s Lime – et middel mod c-vitaminmangel

Familien Rose var skibsbyggere i Leith nær Edinburgh. Her åbnede Mr. Lauchlin Rose en skibshandel, hvorfra han forsynede havnens skibe med bl.a. limejuice. Limejuice var et middel, man dengang brugte mod skørbug, der er en alvorlig sygdom, som skyldes mangel på c-vitamin. Og c-vitaminmangel opstod let, da skib og besætning ofte var på havet i flere måneder ad gangen. I 1867 blev det derfor lovpligtigt for skibene at medbringe limejuice, for at undgå sygdommen, der kan medføre blødninger, vægttab, træthed og i værste fald koste patienten livet.

Med den nye lov steg efterspørgslen på limejuice, men Mr. Lauchlin Rose vidste, at limejuicen ikke var alles kop te. Han fik derfor idéen om at søde limejuicen, som han tappede på flasker og satte en fin etiket på. Dermed var Rose’s Limejuice skabt. I 1893 købte Mr. Lauchlin Rose plantager i Den Dominikanske Republik, hvor han plantede limetræer, så han kunne følge med efterspørgslen på sit nye produkt. I 1924 var Rose’s Limejuice så populært, at Mr. Rose anlagde nye plantager på Guldkysten i Australien for at supplere leverancerne.

I dag finder man Rose’s Lime på barer, caféer og restauranter verden over, som det oplagte valg til at mikse drinks. Siden den første introduktion af Rose’s Limejuice, er sortimentet udvidet til også at omfatte 6 andre smagsvarianter på det danske marked; Lemon (citron), Apricot (abrikos), Grenadine (granatæble), Blå Curacao (pomerans), Strawberry (jordbær) og Sugar Cane (rørsukker).

Rose’s Lime, nærmest en klassisk cocktail i sig selv 

Rose’s Lime er nærmest så klassisk som cocktailen selv. I mere end 140 år har den været den perfekte ingrediens i exceptionelle drinks og bartendere verden over har taget den til sig som den foretrukne drinksmixer. Rose’s Lime kan også bruges til at pifte et glas vand op eller i alkoholfri drinks.

Mest kendt som Limeys

Der er mange rædselsfulde beretninger om sømænd, der er døde som følge af skørbug, der opstår ved c-vitaminmangel. Limejuicen blev afgørende i forhold til at komme sygdommen til livs, men den var første endelig udryddet i slutningen af 1800-tallet. Dog var sømændene ikke specielt vilde med at indtage deres daglige dosis, og Sir Thomas Gimlette (1857-1943), som var læge i flåden, fik angiveligt den gode idé at blande Rose’s Lime med sømændenes daglige ration af gin. Aldrig før havde medicin smagt så godt, og en klassisk drink var født; Gimlet. Intet under at Britiske søfolk den dag i dag stadig kaldes ”Limeys”.

Rose’ s kan bruges til alt

Alle Rose’s-varianter egner sig til drinks og cocktails både med og uden alkohol. Samtidig er de gode smagsgivere i fx smoothies og desserter, men kan også bruges til at give et glas postevand et lille pift.

Andre smagsvarianter af Rose’s

Rose’s Apricot

Rose's Apricot flaske

Rose’s Apricot er en smagsfuld cocktailmikser med en unik smag af abrikos, der har fundet vej til en række drink- og cocktailopskrifter og den gør sig også godt i smoothies.

Rose’s Grenadine

Rose's Grenadine flaske

Rose’s Grenadine har den høje kvalitet, som andre typer grenadine havde i gamle dage. Den har en rig smag af granatæble, som gør den til en vigtig ingrediens i mange drink- og cocktailklassikere. Bare nogle få dråber Rose’s Grenadine vil gøre en forskel. Prøv den også i et glas koldt vand, hvor den lækker og forfriskende eller prøv den i smoothies, hvor den også egner sig godt.

Rose’s Blå curaçao (udtales [kura’zao])

Rose's Blue Curaçao flaske

Curaçao er den lille solskinsø i Antillerne ud for Venezuelas kyst. På Curaçao dyrker de citrusfrugten pomerans til alkoholfremstilling og til brug for cocktailmiksere. Rose’s blå Curaçao indeholder ingen alkohol og gør den derfor meget alsidig til brug i drinks både med og uden alkohol. Den elegante orangesmag er et must i enhver bar.

Rose’s Strawberry

Rose's Strawberry flaske

Rose’s Strawberry er udviklet for at give velkendte cocktails som Daiquiri, Margarita og Colada den helt rigtige smag af jordbær. Det er tale om en alkoholfri mikser af utrolig høj kvalitet, som udover at være perfekt til alkohol også egner sig rigtig godt til smoothies og desserter eller sågar i et glas vand.

Rose’s Sugar Cane

Rose's Sugar Cane flaske

Rose’s Sugar Cane er en færdig sukkerlage, der er perfekt til drinks og cocktails, hvor man vil tilføre sødme uden anden smag af fx frugt.

 

 

Rose's Lime

Læs mere

Rose's Grenadine

Læs mere

Rose's Blue Curaçao

Læs mere

Rose's Aprikos

Læs mere

Rose's Sugar Cane (Klassisk sukkersirup)

Læs mere

Rose's Strawberry

Læs mere
Gå til huskeliste