Vær opmærksom på at dette site ligger på en testserver og linket må derfor ikke publiseres til offentligeheden.
Kontakt information: Christine, - crj@sunrise.dk,

Champagnesorbet

Brug de skønne bobler i en festlig og velsmagende dessert.

Champagnesorbet

Brug de skønne bobler i en festlig og velsmagende dessert. Udover at champagnesorbeten kan laves på forhånd, er den både nem og hurtig at anrette lige inden serveringen. Samtidig er det en meget let dessert, som ikke lægger sig tungt i maven på en aften, hvor man gerne også skal en tur på dansegulvet.

Opskriften er til 6 personer.
200 g sukker
4 dl vand
4 dl champagne eller mousserende vin
Revet skal af 1 citron, økologisk
Citronsaft, efter smag

Hæld vand og sukker i en gryde og kog indtil sukkeret er opløst. Lad det køle af, og tilsæt derefter champagne og revet citronskal. Smag herefter til med citronsaft, og kør den på en ismaskine. Det er vigtigt at efterfryse sorbeten, så lav den i god tid. Har du ikke en ismaskine, kan du hælde sorbeten i en beholder, sætte den i fryseren og røre i den en gang i timen, indtil den er helt frossen.
Anret champagnesorbeten i cocktailglas og pynt med fx citronmelisse, sukkerslør eller frysetørrede jordbær. Server med det samme.

Tip!
Brug en tør champagne, fx Laurent Perrier La Cuvée.
Tilsæt en spiseskefuld piskede æggehvider, når sorbeten begynder at tykne i ismaskinen, så bliver sorbeten mere cremet i konsistensen.
Hvis du vil have pink champagnesorbet, så bruger du roséchampagne og erstatter citronen med en pink grape.

 

Gå til huskeliste